22 Ocak 2014 Çarşamba

Seramik Hamuru Hakkında Bilgi

Seramik Hamuru Malzemesi Ve Ölçüleri :
1.Bir su bardagı agaç tutkalı
2.Bir su bardagı Nişasta
3.Bir su bardagı un
4.Bir yemek kaşıgı tuz
5.Bir yemek kaşıgı toz şap
6.Bir yemek kaşıgı sıkılmış limon suyu
7.Yarım fincan sıvı yag
8.Yarım fincan ılık su

Seramik Hamurunun Özellikleri :
1.Agaç tutklalı oldukça cıvık ve yapışıcı malzemedir.
2.Nişasta Yapışmayı önler.
3.Un hamur Olur Ve cıvıklıgı önler.
4.Tuz yapmış oldugumuz hobi ve objelerin kurumasını saglar.
5.Toz şap bir hobi ve objeyi çizerken kolay iz saglar.
6.Limon suyu C vitamini oldugu için yapmış oldugumuz hobi ve objelerin kemik gibi sertleşmesini saglar ve kalitesini saglar.
7.Sıvı yag seramik hamurunu yumuşatır ve çatlamaları Önler.
8.Ilık su katılaşmış seramik hamurunu açmasını saglar.

SIKÇA SORULAN SORULAR :
1.Seramik hamurunuz çok yapışıcı olduysa nişasta ekleyin nişasta yapışmayı önler
2.Seramik hamurunuz çok cıvık olduysa biraz un ekleyin un cıvıklıgı önler
3.Seramik hamurunuzdan yapmış oldugunuz hobi ve objeler çabuk kurumuyorsa seramik hamurunuza tuz koyun ve yogurun tuz yapmış oldugunuz hobi ve objelerin daha çabuk kurumasını saglar
4.Seramik hamurunuz da bir hobi ve objeyi çizerken iz saglamıyorsa seramik hamurunuza toz şap ekleyin toz şap bir hobi ve objeyi çizerken kolay bir iz saglar
5.Seramik hamurundan yapmış oldugunuz hobi ve objeler saglam olmuyorsa seramik hamurunuza biraz daha limon suyu ekleyiniz limon suyu C vitamini oldugu için yapmış oldugumuz hobi ve objelerin kemik gibi sertleşmesini saglar
6.Seramik hamurunuz da çatlamalar olursa biraz sıvı yag ekleyin sıvı yag seramik hamurunu yumşatır ve çatlamaları önler
7.Seramik hamurunuz katılaşma yaptıysa biraz ılık su ekleyin ılık su katılaşmış seramik hamurunu açmasını saglar
8.Seramik hamuru yapabilmek için hangi tutkallar daha çok tercih edilir.En çok polisan markalı beyaz tutkallar tercih edilir.Diger markalı agaç tutkalları da tercih edile bilir en çok beyaz tutkal tercih edilir.

Seramik Hamurunu pişirmeye gerek var mı dır.Bu tarifte Seramik hamuru pişirilmiyor daha dogrusu pişirilmeye ihtiyaç duyulmuyor seramik hamurumuza karışan limon suyu ve tuz kurudukça yanma yapıyor ve kendi kendine pişiyor ne kadar çok kuruduysa O kadar pişiyor ve kuruyor ve sertleşiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder